[dropcap1 color=”magenta”]A[/dropcap1] mágia nem csak konkrét varázslatok végzéséből állhat. Tapasztalataim szerint, a mindennapi életbe beillesztett mágikus praktikák is tudnak olyan hatásosak lenni, mintha varázsolnál magadnak egy szertartás keretében.

Ha mondjuk végzel egy pénzvarázslatot magadnak, nyugodtan ráerősíthetsz a mágia hatására úgy, hogy egy-két pénzzel, szerencsével vagy sikerrel kapcsolatos mágikus praktikát beillesztesz a hétköznapokba.

Akkor is ajánlom az ilyen apró fogások alkalmazását, ha nem mersz, illetve nem akarsz varázsolni magadnak. Sokaktól kaptunk már olyan levelet, amelyben azt fejtette ki írója, hogy nem mer varázsrolni, mert fél a karmikus következményektől, vagy attól, hogy elrontja a varázslatot, vagy azt gondolja, hogy az otthon végzett varázslatok nem lehetnek hatásosak, mert ő nem hivatásos mágus. Ilyen esetekben két dolgot tudok tanácsolni mindenkinek:

  1. Ha a varázslással kapcsolatosan ellenérzéseid vannak, ne fogj bele, mert sikertelen lesz. Alkalmazz valamilyen mágikus praktikát, és ha az elkezd hatni, akkor megerősödik a mágiába vetett hited, és örömmel fogsz bele majd az otthoni varázslásba.
  2. Ha sürgős és fontos lenne a varázslat, mert azonnali változásra van szükség életedben, akkor inkább keress fel minket.

A Tanoda oldalán megjelent összes varázslat biztonságos, ártani nem tudsz velük.

Ha nincs benned elég mágikus erő, akkor a legrosszabb, ami történhet, hogy semmi nem fog változni, a varázslat hatástalan lesz. Ha egyre több és több varázslatod lesz sikeres, ez annak a biztos jele, hogy a mágikus erőd növekszik. Akkor sem kell elkeseredned, ha nem szoktak sikerülni varázslataid, mert ezt a fajta erőt fejleszteni lehet különböző gyakorlatokkal, módszerekkel. Pont erről szól a Mágia Pezsgőtabletta nevű anyagunk.

Most pedig következzenek a szerencsével kapcsolatos mágikus praktikák:

[divider]

Szerencsevonzó növények

Kígyófej virág (Chelone Glabra)

A Kígyófej virág

(latin neve: Chelone Glabra)
Egy egész virágot száríts meg, azután talizmános zacskóban hordd magadnál. Vonzza a szerencsét.

Denevérszárny

Mielőtt azt hinnéd, hogy egy denevért kell megcsonkítanod, elárulom, hogy a magyal levelét denevérszárnynak is nevezik alakja miatt. 🙂 A levelek párban nőnek a magyal ágain és a levélpár körvonala nagyon hasonlít egy denevér sziluettjéhez.
Egy párat kell megszárítani belőle és szintén talizmános zacskóban hordhatod magadnál.
Több kultúrában úgy tartják, hogy a denevér szerencsét hoz.

Szentiván éji napraforgó

A napraforgó arról kapta nevét, hogy követi a Nap mozgását az égen, a Nap pedig a szerencse jelképe, ezért a napraforgó magja a szerencse felé való fordulás jelképe.
Az ősi kelta hagyomány szerint, ha a napraforgó magjait összekevered a Szentiván éji máglya hamvaival, akkor az egyik legerősebb szerencsevonzó talizmán lesz belőle.
Persze az idei Szentiván éjről már lemaradtál, de nekünk még maradt egy kevés a máglya hamvaiból. Ha nem szeretnél majdnem egy teljes évet várni, hogy ilyen szerencse-talizmánod lehessen, akkor elárulom, hogy hamarosan kapható talizmánjaink között ez is fog szerepelni. 🙂

[divider]

Voodoo babona

Ezzel a szertartással Babalu-Ayé-t ajándékozod meg, amiért cserébe szerencsét ad neked. A voodoo hitvilág szerint ő az az orisha (a szó körülbelül azt jelenti, hogy “isten”), aki a jószerencséről gondoskodik.
Amit tenned kell:

  1. Szögelj fel egy szelet kenyeret a bejárati ajtó mögé.
  2. A szög fejére köss egy lila szalagot
  3. A kenyérszeletet cseréld ki, ha megpenészedik, vagy ha már kőkeményre száradt, a régi szeletet pedig égesd el.
[divider]
Halloweeni szerencse
Alma

Október 31-én, az éj leszállta után a háztartás minden tagja egyen meg egy egész almát.
Az almákat egyszerűen ki is oszthatjátok, de játszhattok almahorgászatot is. Ez egyike a hagyományos halloween-i játékoknak; egy tálból vagy fazékból kell szájjal kihalászni az almákat, miközben be van kötve a “horgász” szeme. Ezt a játékot jövendőmondásra is használják, de erről majd a sorozat egy későbbi cikkében olvashatsz.
Az almát mindenkinek teljesen el kell fogyasztania, a magokat pedig meg kell őrizni, mert ezek egy egész évre szerencsét hoznak a tulajdonosnak.

Gyertyák

Ha Halloween éjszakáján éjfélkor meggyújtasz 5 narancssárga és 4 fekete gyertyát, majd hagyod őket végig égni, szintén egy egész évre biztosíthatod vele szerencsédet.

[divider]

Ezeken kívül még számtalan babona, szokás és praktika létezik a szerencsével kapcsolatban.

Ha te is ismersz ilyeneket, oszd meg velünk a hozzászólásokban! 🙂