A nap színe: karmazsinvörös

A nap növénye: eperfa

Újhold mágia az egészséges szokásokért

A tél egy olyan időszak, amikor késztetést érzünk az egészségtelen szokásaink megváltoztatására, különösen a diétát és a testmozgást illetően. A hideg idő azonban nem támogatja ezen törekvéseinket, hiszen többet kívánunk enni, és bizony jó bent maradni a meleg házban. Szeretünk egészségtelen, nehéz ételeket enni, nasizni a TV előtt, ugye? És szeretnénk úgy javítani a szokásainkon, hogy az bármiféle lemondással járna.

Az egyik módja annak, hogy mágis megtehessük ezt, az a tudatos étkezés – vagyis amikor úgy fogyasztjuk el az ételünket, hogy kizárólag arra koncentrálunk, mit eszünk, hogyan esszük, stb.

Ezen az Újholdon készíts magadnak egy levest. Egy egyszerű zöldségleves is tökéletes lesz.

Amikor készen állsz a vacsorára, terítsd meg az asztalt és ülj le. Gyújts egy gyertyát (vagy többet, ahogy tetszik), hogy misztikus hangulatot teremts. Apró kanalanként edd meg a levest. Szánj időt arra, hogy mindenféle szempontból élvezd az ételt. Figyeld meg, hogy náz ki, hogy ízlik, milyen az állaga, a színe, az illata.

Ez az Újhold megjelöli új szokásod kezdeteként a mai vacsorát. A tudatosság fenntartása étkezés közben segíthet elkerülni a túlzott ételfogyasztást. Ezzel szemben a TV vagy a számítógép előtti nasizáz súlygyarapodáshoz vezet.

Hopsz! Most vettem észre, hogy idekészítettem a számítógépem mellé egy mézes-fügés joghurtot. Na, akkor most ki is kapcsolom a gépemet, és csak az étkezésre fogok figyelni. 🙂